Australia: Bitcoin-børseier anklager banker for diskriminering

En australsk Bitcoin-børsoperatør har saksøkt to forretningsbanker og anklaget dem for diskriminering.

Allan Flynn, en Bitcoin-handelsmann i Australia, har en søksmål mot to forretningsbanker i landet, nemlig ANZ og Westpac. anlagt Bitcoin Bank og beskyldt begge for systematisk diskriminering. I følge en rapport fra Australian Financial Review krever Flynn kompensasjon tilsvarende $ 192 000.

Ifølge Flynn ble han utsatt for diskriminerende praksis. Bankene bør fortsette å sperre kontoene hans. Når han snakket med AFR, klaget Flynn på at minst 20 banker hadde stengt børsens kontoer de siste tre årene:

„Hvordan skal jeg drive en lovlig virksomhet hvis jeg ikke kan få en bankkonto?“

Kontoavslutningene skjedde til tross for at hans kryptobørs er registrert hos Australian Transaction Reports and Analysis Center (AUSTRAC). Flyns plattform forventes å betjene over 450 kunder.

I 2020 inngav Flynn en klage til Australian Financial Complaints Authority. AFCA bestemte imidlertid at Westpac, en av de nevnte bankene, handlet innenfor de fastsatte vilkårene.

På den tiden tilbød Westpac Flynn tilsvarende $ 190 som kompensasjon for den plutselige kontolukkingen, som han sa at han ennå ikke hadde mottatt. Flynn sier også at Westpac tidligere begrunnet kontosuspensjoner med pågående etterforskning av kryptovaluta-svindel. ANZ sa derimot at det ikke tilbyr banktjenester til kryptovaluta meglere.

Flynns nye søksmål, som han anla, skal behandles i mars.

ANZ og Westpac svarte ikke på Cointelegraphs anmodning om kommentar

Børs som anklager banker for diskriminerende praksis, er ikke unikt for Australia. I mars 2020 opphevet den indiske høyesteretten et forbud mot sentralbanken. Dette forbød banker å betjene kryptovalutaselskaper. Likevel, selv etter høyesterettsavgjørelsen, ble det rapportert om „kryptofobisk“ oppførsel blant indiske banker.

Det er en lignende situasjon i hele Latin-Amerika. Der fortsetter kommersielle banker å lukke flere og flere kontoer for kryptobørs. I Brasil ble to store plattformer også tvunget til å stenge på grunn av streng skattepolitikk.

Comments are closed.