De rijken beginnen na te denken over Bitcoin, Bloomberg Reports

Disclaimer: De hier geuite mening is geen beleggingsadvies, maar wordt alleen ter informatie gegeven. Het geeft niet noodzakelijkerwijs de mening van de V.S. weer. Elke investering en alle handel brengt risico’s met zich mee, dus u moet altijd uw eigen onderzoek uitvoeren Crypto Code voordat u beslissingen neemt. Wij raden niet aan om geld te investeren dat u zich niet kunt veroorloven om te verliezen.

Waarom BTC werkt als een portefeuille-actief

Miljardairs, fondsen en beroemdheden beginnen Bitcoin te kopen nu de dominante cryptocurrency aantrekkelijker wordt als portefeuilleactief.

In een gesprek met Bloomberg zeiden financiële adviseurs en miljardairbeleggers dat Bitcoin deel gaat uitmaken van een „groter gesprek“.

De vraag naar Bitcoin neemt merkbaar toe onder institutionele beleggers. Afgezien van diverse metrieken, zoals de CME BTC futures open belangstelling en de instroom in de Grayscale Bitcoin Trust, tonen een piek in de institutionele belangstelling.

Wat Bitcoin zo aantrekkelijk heeft gemaakt voor institutionele beleggers en vermogende beleggers tijdens deze rally, is de effectiviteit van het product in de portefeuille.

Bitcoin is in staat om een portefeuille te beschermen tegen stijgende inflatie, vergelijkbaar met traditionele safe-haven activa zoals goud. Maar, omdat BTC technisch gezien nog steeds een waardevastheid is in een ontluikende groeifase, bestaat er een potentieel voor een exponentiële waardevermeerdering.

In een interview met Bloomberg zei de oprichter van Beckett Collective, Theresa Morrison, dat Bitcoin praktisch zou kunnen werken als een inflatieafdekking. Morrison merkte op dat een toewijzing van 1% van een portefeuille ideaal zou kunnen zijn voor beleggers.

Op dezelfde manier zei Elemental Wealth’s Dan Herron dat Bitcoin steeds aantrekkelijker wordt voor jongere beleggers. Hij zei dat een toewijzing van 5% aan Bitcoin zou kunnen werken in een omgeving met een lage rente. Herron legde uit:

„Je zou het kunnen overwegen als je de mogelijkheid hebt om misschien 5% van je portefeuille daar in te zetten en het gewoon te laten stijgen en te zien wat er gebeurt.“

Waarom BTC werkt als een portefeuille-activum

Bitcoin is efficiënt als portefeuille-activum voor vermogende beleggers vanwege de unieke safe-haven-kenmerken.

De dominante cryptocurrency heeft een vast aanbod, dus het beschermt beleggers natuurlijk tegen massale liquiditeitsinjecties van de centrale bank wereldwijd.

Maar, in vergelijking met goud- en andere waardevolle winkels, blijft de marktkapitalisatie van Bitcoin nog steeds relatief klein. Voor de prijs van $19.000 staat de waardering van Bitcoin op ongeveer $352 miljard. Ter vergelijking, de marktkapitalisatie van goud schommelt boven $9 biljoen, wat een groot waarderingsgat achterlaat.

Aangezien het aanbod van Bitcoin blijft afnemen door het blokkeren van beloningshelften, zou de groeiende vraag de prijs van BTC blijven aandrijven.

Bovenop de positieve grondbeginselen rond Bitcoin, wordt het verhaal dat institutionele beleggers steeds meer Bitcoin kopen, steeds intensiever. Dit heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen rond BTC en de cryptocentrische markt als geheel aanzienlijk is verbeterd.

Op korte termijn is het nog maar de vraag of de go-to-institutionele Bitcoin-beleggingsvehikels, zoals Grayscale, een hoog volume en een grote instroom zullen blijven zien.

Tot nu toe heeft de vraag het nieuwe aanbod van Bitcoin ver overtroffen, aangezien investeerders meer BTC hebben gekocht dan alleen Grayscale in de afgelopen weken heeft gedolven.

Comments are closed.